051 435 381      prodaja@didu.si       DIDU na Facebooku

Blog

Dražljaji iz okolja v zgodnjem obdobju so lahko v dobro našega otroka ali pa naredijo nepopravljivo škodo

Pred kratkim me je nagovorilo predavanje terapevta Miha Kramlija, ki opozarja na nevarnosti sodobne tehnologije v povezavi z zasvojenostjo. Osredotočila sem se na razmišljanje o količini prejetih dražljajev pri najmlajših otrocih, ker se o tem premalo govori. 
tv-addict-1429652

Pametni telefon, računalnik, televizija: Terapevti opozarjajo, naj otroci do drugega leta ne gledajo vsebin, ki jih ponuja omenjena tehnologija. Kasneje naj bodo te vsebine časovno omejene, glede na njihovo starost. Otrok kaže zanimanje zaradi količine dražljajev, ki jih prejme preko vsebin v svoje možgane.

Preberi več

Kako ustvariti iz lesenega obročka didaktično igračo?

Leseni obročki različnih velikosti so lahko odličen pripomoček za  prijemanje in s tem spodbujajo otroka k  razvijanju motorike rok.  Za vas smo pripravili nekaj idej, kako lahko s pomočjo obročka oz. obročkov pripravite didaktično igračo, ki bo navdušila vašega dojenčka.

Otrok raziskuje obroček z rokami in z usti

Otrok raziskuje obroček z rokami in z usti

Preberi več

Ko je za dojenčka preveč dražljajev

Za začetek si zamislite, kako sedite za mizo in jeste kosilo, ko vas za rokav cuka otrok in nekaj sprašuje, mož vam hkrati razlaga, kako se je sprl s šefom. V ozadju igra še glasba, ki vam tisti trenutek ni ravno po volji. Lačni ste. Radi bi nekaj pojedli in se preoblekli iz elegantnih hlač, ki so lepe, vendar nekoliko neudobne. Ali je lahko še kaj?! Seveda, še telefon! Verjetno bi si vsak odrasel zaželel nekoliko miru, da bi se posvetil najprej eni, potem drugi stvari … Ne vse naenkrat!

 

Preberi več

Uporaba mobilov v prvih mesecih otrokovega življenja

Ali ste vedeli, da je uporaba čutil v prvih mesecih življenja dojenčka najintenzivnejša? Ko negibno leži je to njegovo edino orodje za zaznavanje in spoznavanje okolja. Zato je pomebno, da otroku že od vsega začetka pripravimo okolje, ki ravno prav stimulira njegova čutila in s tem spodbujamo senzorični razvoj.

opazovanje v ogledalu 1
dojenček

Preberi več

Topponcino za novorojenčka

Zakaj je to tako čudovit pripomoček za vsakega novorojenčka?

drzanje v narocju s topponcinom
drzanje v narocju s topponcinom

Preberi več

Razvoj vida pri novorojenčku

Starši se pogosto sprašujemo, kaj lahko ponudimo svojemu novorojenčku ali dojenčku, da mu bo zanimivo in bo že povsem na začetku spodbujalo njegov aktiven razvoj čutil. Eno od čutil je zagotovo dojenčkov vid, pri čemer moramo predvsem razumeti, kako se njihov vid razvija in kako lahko temu primerno prilagodimo domače okolje.

 
munari mobile 1
opazovanje munari mobile

Preberi več

Ureditev doma za novorojenčka

Eden najlepših trenutkov je, ko našega novorojenčka prinesemo iz porodnišnice v naš dom. To je prostor, kjer bo občutil varnost, ljubezni, pozornost in kjer bo opazoval vse, kar je okoli njega in naredil svoje prve raziskovalne korake.

 
mobilemunari 1

Ureditev doma za novorojenčka

Preberi več

Novorojenček doma

Starši želimo otroku nuditi najboljše, vendar to, kar otrok potrebuje za optimalen razvoj, ni povezano z marketinško mrzlico po najboljši opremi, dragih igračah in lepih, modernih oblačilih. Občutek ljubljenosti, samozavedanje, pridobivanje gibalnih, socialnih in psihofizičnih spretnosti se razvijejo pri otrocih v povezavi z izkušnjami iz okolja. Kaj je tisto, na kar moramo biti pozorni pri ustvarjanju spodbudnega okolja pri novorojenčkih?

 
polaganje v posteljo s topponcinom
polaganje v posteljo s topponcinom
Novorojenček doma

Preberi več

Sodelovanje in učenje

Otrok bo s sodelovanjem pridobil nove konkretne izkušnje in dobil občutek, da je pomemben, da nekaj zmore.

sodelovanje in ucenje
Sodelovanje in učenje

Preberi več

Hoja po gredi

Ali ste tudi vi opazili, kako vaši mali otroci radi hodijo po robu pločnika, po nizki betonski ograji, narisani črti na tleh? Kaj je tista notranja sila, ki jih vodi k tovrstnemu gibanju?

mini gred
Otrok pridobiva nove spretnosti s hojo po gredi

Preberi več

O podjetju

Prijavi se na e-novice

Prijavi se na e-novice in bodi obveščen-a o novih izdelkih in delavnicah, ter prejmi kupone za popust na svoj e-mail.

“The child should live in an environment of beauty.”

Maria Montessori

Najdi

  • English
  • Slovenščina